PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Za liječenje jednogodišnje Zoje, Fondacija uputila 5.000 eura!

Zoja Golubović je jednogodišnja djevojčica kojoj su, samo nekoliko dana nakon njenog prvog rođendana, uspostavili dijagnozu, neuroblastom, maligni tumor abdomena i male karlice.

Zoja se trenutno, sa svojim roditeljima, nalazi u Beogradu gdje se intenzivno liječi. Nažalost, prvi ciklus liječenja nije dao željene rezultate, stoga će Zoja morati da nastavi sa kontinuiranim i agresivnim liječenjem.

Za Zoju je, odmah po prijemu dokumentacije, opredijeljeno 5.000 eura kako bi, po preporuci ljekara, nastavila svoje liječenje i borbu za život i zdravlje.

Sedmogodišnjem Alenu Muratoviću 10.813 eura za liječenje

Alen Muratović iz Budve je dječak koji je već nekoliko puta imao priliku da posredstvom Fondacije Budi human prikupi potrebna sredstva za liječenje, budući da boluje od cerebralne paralize. Alen je ostvario zavidne rezultate i porodica je presrećna njegovim napretkom. Alen je krenuo u školu, nema više problema u komunikaciji, usvaja gradivo, druži se sa vršnjacima, ali njegov sljedeći cilj je stabilan hod. Alenu su potrebni kontinuirani fizički tretmani kako bi ustabilio hod, stoga je za njega, raspodjelom s Opšteg računa, upućeno 10.813 eura....

Za liječenje osmogodišnje Nine Kaluđerović upućeno 7656 eura!

Nina je prijevremeno rođeno dijete kojoj su po rođenju uspostavljene teške dijagnoze, a doktori nisu imali dobre vijesti za roditelje. Međutim, Nina prokosi predikcijama ljekara i medicinskim okvirima, pa tako, uprkos cerebralnoj paralizi i dodatnim otežavajućim okolnostima, ova djevojčica je jako pametna, voljna da radi i napreduje, i, suprotno svim prognozama, počinje da pravi prve korake. Raspodjelom sa Opšteg računa, za Ninino liječenje upućeno je 7656 eura, a time je Fondacija, od osnivanja, pomogla 71. dijete. ...

×

PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Pošalji 1 na: 14543