PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Andrea Mugoša

Andrea Mugoša je rođena 1986. godine u Hamburgu, Njemačka. Svoju karijeru započela je kao televizijska voditeljka, a taj posao je kasnije napustila i upisala studije glume. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Cetinju, u klasi profesora Branimira Popovića.

 Svoju prvu televizijsku ulogu ostvarila je u seriji Zdravka Šotre ,,Ranjeni orao”. Nešto kasnije je u glumačkoj podjeli serije “Budva na pjenu od mora“ dobila lik Miljane, koja je ovom simpatičnom ulogom osvojila srca šire publike.  U prvom crnogorskom sitkomu “Dojč kafe” ostvarila je ulogu Une, koja predstavlja glavni ženski lik u tom projektu.

Godine 2015. igrala je u filmu “Dvije povratne Titograd – Podgorica“, reditelja Aleksandra Radovića, što je bio prvi kinematografski projekat u kojem je učestvovala. Glumila je, takođe, i u filmu Milana Karadžića “Biser Bojane”, odnosno seriji nastaloj po tom ostvarenju.

Članica je ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta, a glumila je i u predstavama drugih ustanova.

Uvijek nasmijana i vesela, pozitivnog duha i misli, što isto poručuje i svima nama:

,,Razmišljajte o svim lijepim stvarima koje imate u životu, o dragim ljudima koje volite i koji vas vole, i o svemu lijepom što vam se dešava. Tako ćete spriječiti i pobijediti negativne misli koje su imale lošu namjeru. Vodite računa o svom zdravlju, i ne zaboravite da se radujete malim stvarima“.

×

PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Pošalji 1 na: 14543