PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Podvig GODINE - Za devetočlanu porodicu Spasić obezbijeđen NOVI dom

U okviru akcije Srcem za Crnu Goru koja je u organizaciji humanitarne Fondacije Hemiias, Fondacije Budi human, humanitarnog fonda Hilal, a posredstvom platforme humanost.com održana prošle godine, obezbijeđena je nova kuća za devetočlanu porodicu Spasić iz Podgorice, koja je živjela na rubu egzistencije. Ključeve novog doma uručili su im Goran Jovanović, osnivač Fondacije Budi human i platforme humanost.com i predstavnik Fondacije Hemiias, Adnan Zajmović. 

Veliki trud i rad uložen je prethodnih mjeseci u ovaj projekat, a pored plaćenih liječenja, radili smo i na obezbjeđivanju novih domova za egzistencijalno ugrožene porodice.

Novi trenutak koji nam je srce napunio, kada smo familiji Spasić obezbijedili krov nad glavom. Tu radost, ta djeca nikada neće zaboraviti. Ni oni, a ni mi. Ovo je akcija Srcem za Crnu Goru, poručio je dobrotvor Hajriz Brčvak, koji je ujedno i osnivač Fondacije Hemiias . 

Sedmoro djece iz porodice Spasić i njihovi roditelji zamijeniće hladne prostorije koje prokišnjavaju, krov koji je propao, prozore bez stakala, kuću bez izolacije i fasade, tužnu svakodnevicu novim, toplim domom, krevetima u kojima će spavati spokojno, vedrim bojama, napuniće kuću osmijehom, biće sigurni i bezbjedni.  
Namještaj za kuću su donacije ljudi koji su željeli da budu dio ove velike akcije, pa su tako komadi pristizali iz raznih gradova Crne Gore, a Pejović company izradili su ormare po mjeri. 
Ova divna, srećna priča, koja je iz korijena promijenila život jedne porodice, dokaz je koliko možemo. Hvala svima koji su doprinijeli da sada, kada dolaze hladni dani, porodica Spasić ne mora da strepi od svake kapi kiše ili malo jačeg vjetra. Borislav, Bojana, Bojan, Nikolina, Nikolija, Nikola, Zorica, Senada i Velja su zahvalni! 

Za samo dva dana obezbijeđeno preko 16 hiljada eura za liječenje Sofije

Za Sofiju Šušić, desetogodišnju djevojčicu iz Nikšića koja boluje od rijetkog oboljenja u razvoju mozga, prikupljena su sva potrebna sredstva u jako kratkom roku. Pomoć za Sofiju obezbijeđena je velikodušnim donacijama pojedinaca i humanih subjekata, a izvršen je i transfer novca sa Opšteg računa Fondacije u iznosu od preko 7 hiljada eura kako bi Sofija što prije otišla na potrebno liječenje, saopštio je ispred Fondacije, osnivač Goran Jovanović. Sofija je 103. dijete za koje je, posredstvom Fondacije Budi human, obezbijeđeno liječenje. ...

Stefan Velimirović OBAVIO transplantaciju bubrega, mladi momak dobio novu šansu za BOLJI ŽIVOT!

Za Stefana Velimirovića iz Podgorice je, posredstvom Fondacije, prije više od godinu dana prikupljeno skoro 80 hiljada eura, kako bi se ovaj mladi momak, koji je najljepše godine proveo na dijalizama zbog otkazivanja bubrega, operisao. Lista čekanja je bila neizvjesna i duga, ali, najradosnija vijest je najzad i stigla - Stefan je transplantiran, oporavlja se dobro i otvorio je vrata svog novog života! Prošle godine uložena je ogromna energija, kako Fondacije, tako i humanih ljudi, subjekata, organizovane su humanitarne akcije, koncerti, ujedinili smo se kako bismo pomogli mladom Stefanu. Vijest da je konačno transplantiran je njegova, ali i naša pobjeda, saopštio je osnivač Fondacije, Goran Jovanović....

×

PON-PET (08-16H):

+382(67) 99 89 88

Pošalji 1 na: 14543