Za plemenitost putem Fondacije Budi human, udaljenost nije prepreka!

Akciji prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju korisnicima Fondacije Budi human braći Nemanji i Lazaru Novićeviću, pridružili su se i nekadašnji stanovnici Plava i Gusinja. Iako već duže vrijeme žive u Americi, to ih nije udaljilo od osjećaja empatije i izražene humanosti za svoje sugrađane sa sjevera Crne Gore, kojima je pomoć i više nego potrebna.

Udruženi humanisti iz SAD-a, na čelu sa organizatorima akcije Raifom Feratovićem i Rafetom Hotom, odlučili su da dječacima pomognu putem Fondacije Budi human. Značajnu sumu sredstava koju su uspjeli da prikupe u iznosu od
USD 20 210,00 ( 18 075,31 eura ), uplatili su na račun Nemanje i Lazara Novićevića, koji će se iskoristiti za pomoć dječacima u potrebnom liječenju.
Kao i sve vrste donacija i ova uplata je evidentirana na našem sajtu www.budihuman.me, a spisak donatora možete naći na portalu www.gusinje-plav.com

Podsjećamo, Nemanja i Lazar Novićević su braća iz Plava kojima je potrebna naša podrška da prikupe ostatak sredstava za odlazak na liječenje. Nemanja ima 15 godina, Lazar osam i dijagnostikovan im je hipoplastični vermis, praćen epi napadima.

Upišimo 27 i pošaljimo SMS na 14543 za pomoć Nemanji i Lazaru.

Dječaci su rođeni kao zdrava djeca, međutim, brzo su se pojavili prvi simptomi bolesti. Nemanja je imao samo godinu i po dana, dok je Lazar kao trogodišnjak dobio dijagnozu. Dječaci nijesu samostalni, ne mogu brinuti sami o sebi, ne govore, ali pored toga oni su veoma nasmijana i aktivna djeca.
Terapija matičnim ćelijama u Turskoj dovela bi do poboljšanja i napretka u njihovom daljem odrastanju.

Pomozimo Nemanji i Lazaru da im se vrati osmijeh na licu i radost u njihovim srcima.
Nemanji i Lazaru možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520-39011-24 ili devizni račun 520042000001502542 IBAN broj: ME25520042000001502542 SWIFT: HBBAMEPGXXX.

Budimo srcem jedni uz druge, i kada smo daleko od očiju!

@
Pošalji email:
Pon-Pet(08-16h):