Kotor odisao humanošću na Jesenjoj svečanosti !

Trg od oružja u Kotoru bio je ispunjen dječijim osmjesima, igrom i pjesmom, a sve zarad jednog humanog cilja!

Mališani iz vrtića Osmijeh iz Kotora, u saradnji sa Fondacijom Budi human realizovali su priredbu Jesenja svečanost, a sve kako bi pomogli vršnjacima kojima je potreban novac za liječenje.

Osim djece iz pomenutog vrtića, učestvovali su i drugari iz ostalih crnogorskih gradova: privatna predškolska ustanova Artić Pinokio, zatim Vini Pu iz Budve, Svetionik iz Bara... Ukupno je bilo oko 160 razigranih mališana!

Tradicionalno, djeca su udružila svoje snage u cilju humanosti, a ove godine su izabrali mališane - korisnike Fondacije Budi human.

Oni su tako prethodnih nedjelja bili vrijedni, pa su izradili crteže, kolaže, različite maske na temu jeseni, i sve to izložili u Starom gradu u Kotoru, kako bi podstakli humane ljude da doniraju novac i skrenu pažnju na svoje vršnjake koji se bore sa različitim oboljenjima.

Jesenja svečanost je posebno oduševila brojne turiste, koji jesenje dane provode u Kotoru , oni su sa velikim interesovanjem pratili događaj, a da humanost nema granice ni jezičke barijere, oni su upravo dokazali, tako što su dali svoj doprinos humanoj misiji i donirali novac.

Posjetioce su posebno oduševile koreografije, koje su djeca zajedno sa svojim vaspitačicama izveli bez greške i izazavali gromoglasan aplauz!

Oktobarsko sunce, šarenilo i osmijesi, samo su dodatno uticali na dobro raspoloženje, što je rezultiralo i sjajnim odzivom ljudi, za mališane Fondacije Budi human je tokom trajanja manifestacije prikupljeno 792 eura!

Hvala svima koji su ovaj sunčan dan učinili još sjajnijim !


@
Pošalji email:
Pon-Pet(08-16h):