Godišnja press konferencija Fondacije "Budi human"

Fondacija "Budi human" je danas, 24. 7. 2018. godine u 12h održala godišnju press konferenciju u CentreVille hotelu, u Podgorici.

Tokom proteklog perioda, Fondacija je organizovala nekoliko akcija kako bi se za djecu prikupilo što više novca. Tako je, osim Teleton akcije, održano Misahara donatorsko veče, gdje je prikupljeno 14 100 eura a taj novac je podijeljen na pet profila po 2 820 eura.

Od samog osnivanja Fondacije, ukupno je prikupljeno 297 166 eura. Od te sume Fondacija je uspjela da plati liječenje za djecu u iznosu od 193 344 eura.

Na Teleton računu trenutno stoji raspoloživo 383 769 eura. Fondacija je pokrenula i Aneks Teleton ugovora kojim bi se ugovor izmijenio a kojim bi i djeca koja su pomognuta od Fonda za zdravstvo mogla dobiti dio novca u zavisnosti od toga gdje će dijete, kojem je dijagnostikovan kancer, nastaviti liječenje. To bi predstavljalo olakšavajuću okolnost za porodicu gdje bi se tim sredstvima pokrili određeni troškovi prevoza, smještaja, ljekova i slično. Djeca koja su oboljela i koja se nalaze na liječenju u Crnoj Gori  stekla bi pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 3 000 eura, ukoliko su upućena na liječenje u Republiku Srbiju taj iznos bi bio 5 000 eura a ako se liječe u inostranstvu stekli  bi pravo na  15 000 eura jednokratne novčane pomoći.  

Fondacija je posebno istakla kompaniju Vezuv Volcano kao jednu od društveno odgovornih kompanija koja je pomogla Fondaciji. Vezuv Volcano će pomoći Fondaciji u iznosu od 12 000 eura na godišnjem nivou. U ime kompanije Vezuv Volcano, Nina Bošković, buduća studentkinja embriologije na Oksfordu, uručila je Fondaciji laptop. 

Jedan od brojnih projekata koje Fondacija planira nosiće naziv "Jutarnjom kafom za liječenje mališana", gdje će svi, koji dan započinju jutarnjom kafom u nekom ugostiteljskom objektu, istu moći da "plate" slanjem SMS poruke na 14543. Takođe se planira akcija za djecu sa sjevera koja ne znaju da plivaju kako bi uz pomoć instruktora naučili tu vještinu i kako bi se spriječili tragični ishodi.
@
Pošalji email:
Pon-Pet(08-16h):